Pas på dine krukker om vinteren

Vil du gerne sikre dig din terrakotta krukke overlever vinteren uden frostskader, så læs her Amfora krukkers anbefalinger til valg af krukker og vintersikring 

Vand er oftest synderen når en krukker revner i frostvejr.

Vandet er som udgangspunkt den største årsag til frostsprængning i frostvejr. Hvis en krukke kan suge vand og det fryser, vil vandet udvide sig og man risikerer altså at en at en lille isklump af frossent vand er skyld en ødelagt krukke.

Derfor skal du vælge krukker af god kvalitet, der er så vandtætte som muligt. 

Er terrakotta krukker frostsikre? 

En krukke af høj kvalitet er en krukke der er er hårdtbrændt, håndrejet og af Chamotta ler – og det er præcis hvad Amforas krukker er.

Amforas krukker er en ny generation af kvalitetsprodukter i terrakotta er lavet af Chamotta ler, det er ler i en speciel tæt kvalitet, der ikke suger (så meget) vand og derfor er rimelig frostsikker.  En krukker fra Amfora er stemplet med garanti for at den er håndlavet – det garanterer modstandsdygtighed.

Amfora terrakotta krukker er drejet i hånden af familien Moytsakis , brændt i 11 timer ved 1150 grader og derfor frostsikker – klar til det nordiske klima. 

Når du vælger en terrakotta krukke kan det være svært at se hvilken kvalitet den har, er den ikke i så god kvalitet vil den være porøs og kan suge vand, og den vil ofte skalle, når den står ude i frostvejr, særligt hvis den har en defekt eller er af dårlig kvalitet.  Det kan være svært at se på krukken, men det vil som regel fremgå af specifikationerne og være markeret et sted på krukken at den er hånddrejet. 

Hvad du kan gøre for at frostsikre terrakotta krukkerne 

  1. Brug krukke fødder til at hæve krukken fra jorden

    Du kan med et sæt helt enkle potte fødder, hæve potter og krukker et par centimeter over jorden. Amfora sælger to slags fødder til terrakotta krukker, enten den enkle pottefod eller en “løvefod”

  2. Sørg for at vandet kan løbe under ud af krukken

    For at sikre hullerne i bunden ikke tilstoppes, kan du fylde 5-10 cm lecakugler i bunden af krukkerne alt efter størrelse af krukken.

  3. Er krukken frossen, så flyt den ikke

    Er det frost udenfor går krukkerne i “dvale” og bliver mere skrøbelige, derfor er det en dårlig idé at flytte på en krukke i frostvejr, da ikke så nemt tåler stød når de er frosne.

  4. Skal terrakotta krukker isoleres om vinteren?

    Nej, det mener vi ikke – særligt hvis ikke det er hård frost kan krukke “suge” en anelse jordvarme til sig hvis den  står direkte på jord eller fliser.

  5. Skal planterne tages ud af krukken om vinteren?

    Det er ikke alle planter som befinder sig godt i en krukke om vinteren. Tager du dine planter op, anbefaler vi at du også tømmer krukken for jord, og evt. ligger et låg over, eller vender den på hovedet, hvis den skal blive stående udenfor i løbet af vinteren.

  6. Skal krukkerne stå inde om vinteren?

    Det er ikke nødvendigt, men det er klar at det beskytter krukken, hvis den kan stå i en udestue eller under et halvtag hvor den ikke er udsat for nedbør og vind på samme måde som hvis den står frit under åben himmel.

Husk at altid at hæve krukkerne fra jorden før frosten kommer, ellers vil der være risiko for at krukkerne sprænger – også selvom de er frostsikre.

Amfora Instagram

Engros

Salg til butikker, indretnings- og havearkitekter - se B2B

Kontakt information

Ring til Christian på 2021 7313 for at aftale nærmere

Privatsalg

Kom forbi lageret efter aftale

Levering på Sjælland

Levering tirsdag i hver uge. Fragt kr. 350,-